A Travellerspoint blog

Hamilton Island

storm 27 °C

Dag 12 : 21/03/2006
Vandaag zijn we gearriveerd op Hamilton Island, een exotisch eiland zoals we nog nooit eerder gezien hebben. Het is 1 van de Whitsunday Eilanden in de provincie Queensland. Enkel de zon ontbreekt, alhoewel ze heel sporadisch eens komt piepen. Regelmatig is er hier ook een tropische regenbui. Het duurt altijd wel maar een kwartiertje, maar het kan er soms serieus uitstromen. Het zijn nog de naweeen van de tropische storm Larry en de uitlopers van Watti.
We zijn dinsdagavond nog gaan eten in het visrestaurant (Red throat, nooit van gehoord maar heel lekker).

Dag 13 : 22/03/2006
Even gaan informeren want door de tropische stormen, waren tijdelijk alle uitstappen hier geannuleerd. Gelukkig kon onze uitstap naar Whitehaven beach doorgaan. Een mooie boottocht naar Whitsunday Island over een woelige zee (een paar mensen werden er misselijk van omdat er ook net lunch geserveerd werd). Het strand van Whitehaven beach is zeer mooi, het was wel bewolkt maar toch warm genoeg om er ten volle van te genieten.
Mijn hoofd was wat verbrand, terwijl er de hele dag nauwelijks zon te zien is geweest.

Dag 14 : 23/03/2006
Vandaag zitten we de gehele dag op Hamilton Island. We hebben, zoals bijna iedereen hier, een golfkarretje gehuurd om in rond te hotsen. Heel leuk. Frieda heeft er al mee in de gracht gereden en we hebben het karretje samen met een attente Australier eruit getrokken. In de voormiddag hebben we een leuke wandeling gemaakt, wel een paar zware klimmen tot aan Coral Cove. Een strand helemaal voor ons alleen. Daarna zijn we gaan zwemmen in het zwembad, want in de zee zwemmen is niet zonder risico hier, je hebt een pak nodig om je te beschermen tegen een soort Jellyfish (kwal) waarvan de beten gevaarlijk zijn.

005_222.JPG

In Melbourne zijn momenteel de Commonwealth games bezig. Ik weet niet of dat in Belgie groot nieuws is, maar hier is dat enorm populair, op de televisie zie je niets anders dan de commonwealth games en nieuws over de orkanen.

We gaan nog wat met ons karretje rijden en morgen gaan we, als het tenminste niet weer wordt afgelast, snorkelen in het Great Barrier Reef.

Posted by rverlinden 19:46 Archived in Australia Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hoi Rudy & Frieda,
goed te horen dat jullie niety weggeblazen zijn, en dat er nog iets over is na de storm.
Veel plezier met het snorkelen.
Erik

PS.: Rudy, ik heb ook dat probleem dat ik van boven snel(ler) verbrand ... zit dat in de familie?

by wuytserik

Dag alletwee,
Blij van nog iets van jullie te horen; het duurde wel even deze keer, zeker Larry zijn schuld? Die Commonwealth Games zijn zeker geen groot nieuws in België. Bij de BBC wel, daar gooien ze hun hele programmatie om. Het is daar al sport wat de klok slaat. Zelfs de Queen is er op bezoek (geweest). Als jullie zo voort blijven sporten (klimmen, zwemmen, golfkarretje crossen,fietsen, snorkelen...) kunnen jullie volgende keer zelf meedoen aan de Commonwealth Games! Wij komen wel supporteren. Go, Rudy, go! Hup, Frieda, hup!
Vanwege de supportersclub 'Rufri' uit Sint-Lenaarts.

by chris-yves

Wij hebben dat vernomen via het nieuws, dat er in Australia een grote storm geweest is. Dat jullie toch altijd iets speciaals moeten beleven hé. Zo te vernemen vinden jullie het daar toch wel reuze, ondanks het weer af en toe niet mee zit. In zo'n karretje had ik ook wel willen zitten, maar dan liefst niet in de gracht rijden natuurlijk.
Geniet morgen van het snorkelen want dat zal zeker wel de moeite waard zijn. En Rudy ziet dat ge uw hoofdje goed beschermd voor de zon hé, want water en zon, das koekenbak zene.
Hier in België is het nog steeds frisjes, alhoewel het vandaag toch 12 °C geweest is, en de zon is er en dat maakt alles goed.
Geniet er nog van, groetjes van ons en dikke kusjes van Stephanie en Annelies.

by famdevos

Hallo Frieda en Rudy!!! En dan eens wat nieuws uit the Netherlands: het weer is dus precies hetzelfde als 50 m verderop en ik stel dus voor dat jullie er zoveel mogelijk van meebrengen! Rudy, we hopen dat de crash in de gracht wel op zijn minst vastgelegd is op gevoelige plaat. Maar serieus: geniet nog flink van jullie tripkes en laad de batterijen maar vol! Heeel veel groetjes van mezelf en mijn gezinneke!

.

by wietske

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint