A Travellerspoint blog

Hamilton Island

sunny 27 °C

Dag 15 : 24/03/2006
Vandaag was het weer schitterend, helder en veel zon. De uitstap naar het Great Barrier Reef ging gelukkig door vandaag. (5 dagen hebben ze niet naar het Reef gevaren door Larry). Ik had wel wat schrik van het snorkelen, vandaar dat we maar aangesloten hebben bij een beginnersgroepje. Ze gaven een half uurtje snorkelinitiatie en wat uitleg bij de vissen, koralen, anemonen, ... die we hier konden zien. Het eerste moment was het wel een beetje schrikken, van zodra je je bril onder water steekt, zie je onmiddellijk honderden vissen onder je ogen in alle kleuren van de regenboog. Het is zo adembenemend mooi, nog boven alle verwachtingen. De blauwe visjes zwemmen tot tegen je gezicht, echt tof. Dan is er verder nog Walli, een vis van 1.5m lang die onder je door zwemt en echt vraagt om gestreeld te worden. Het is fantastisch, een aanrader voor iedereen. 't Zou echt ook iets voor de kinderen zijn. We hebben verder nog zeekomkommers gezien, visjes die de tanden van andere visjes poetsen, en clownvisjes (=Nemo) die rond de anemonen zwemmen.
Het was allemaal heel fijn georganiseerd. Er was nog een onderwater kijkruimte, een duikboottochtje van een half uurtje, en uiteraard kon je steeds nog wat vrij snorkelen.
Het Great Barrier Reef is echt uniek en we hebben het uitgebreid kunnen bewonderen.
In het heen en terugvaren over zee, waren er zeer hoge golven, waardoor veel mensen ziek werden in de boot. Wij, ervaren zeerotten, natuurlijk niet, maar je zou al ziek worden van het zien en horen van alle kotsende medepassagiers.

's Avonds nog wat luilekkerleventje : gezwommen in het mooie zwembad van het hotel en gaan eten naar het steakhouse op het eiland. Njam, njam, na al het zien van de prachtige vissen, kunnen we het niet meer over ons hart krijgen om een visje op te peuzelen.

Dag 16 : 25/03/2006
Vandaag trekken we naar Eungella national Park. Eerst met de boot naar het vasteland terug en vervolgens met de wagen verder.
We zitten nu in het internet cafe en verlaten binnen een uurtje het mooie paradijselijke eiland.
Wat heel speciaal is op dit eiland zijn ook de vogels. Prachtige tropische vogels vliegen hier met honderden in het wild zoals Kaketoes (witte papagaaien) en Rainbow Lorikeet (trekt wat op een bontgekleurde parkiet : rood, groen en blauw), ...

Posted by rverlinden 15:10 Archived in Australia Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Jezus, man.
Jullie zijn werkelijke gelukzakken. Het lijkt een ongelooflijk toffe reis.
Jaloers dat we hier zijn ...
Geniet er van daar,
Erik

by wuytserik

Ik sluit mij aan bij wat mijn voorganger Erik zegt: we zijn een tikkeltje jaloers op jullie. Ik heb ooit gesnorkeld in de Rode Zee, maar de diversiteit in het Great Barrier Reef is blijkbaar toch heel wat groter. Die vis Walli is niet helemaal nieuw. Die bestaat hier ook. Hij is zelfs iets groter dan 1,50 meter: ik schat hem op 1,70 meter, hij draagt een zonnebril en springt uit een vliegmachien.
Onze Kobe vertrekt morgenvroeg, maandag, op zeeklassen. Ik vermoed niet dat hij een Walli of een zeekomkommer gaat tegenkomen in de Noordzee. Het verschil met de natuurpracht die jullie daar mogen aanschouwen, is wel heel groot, hé!
Wij zijn intussen al fameus verslaafd geworden aan jullie verslagjes. Elke dag gaan we wel even kijken of er iets nieuws te lezen valt. Veel plezanter dan 'Thuis' of een andere tv-soap.
Geniet er nog van!
Yves

by chris-yves

Amai Rudy en Frieda!
Dat lijkt daar echt geweldig! Ge zijt toch veel foto's aan het trekken hé? Als jullie willen moogt ge, als ge terug zijt, ook eens in ons vijvertje snorkelen. Want joris en ik weten nog altijd nie of er nu toch vissen in zitten of nie. Ervaren snorkelers kunnen we dus zeker gebruiken. We wilden eigenlijk vragen of jullie zin en tijd hebben om zondag 2 april vanaf 15u ons huisje mee te komen inhuldigen. Past dat voor jullie of is het te snel na jullie thuiskomst? Dan verzetten we het.
Heel dikke kus en geniet er zalig verder van hé!
Annelies & Joris

by liesje_db

hello tzijn de laatste dagen he geniet er nog ,wa van groetjes van ons majajoshanst

by stefan xxx

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint