A Travellerspoint blog

Brisbane

sunny 28 °C

Dag 21 : 30/03/2006
Vandaag zijn we naar Moreton Island geweest. Dit is een eilandje zo'n 35km van Brisbane. Het is het derde grootste zandeiland ter wereld. Frasier Island, enkele honderden km verder is het grootste.
Het was om af te sluiten toch weer een bijzondere ervaring. Het hele eiland is natuurpark en bestaat uit fijn strandzand, weliswaar met delen begroeid met bomen en unieke varens. De voormiddag hebben we doorgebracht aan het mooie strand van het eiland, in de namiddag hebben we een tocht gemaakt door het eiland met een vierwielaangedreven busje de bigfoot. Maar er moest toch weer iets gebeuren natuurlijk. Na 10 minuten rijden en op het moment dat we het nationale park binnenreden en de vierwielaandrijving moest gestart worden viel de bus in pan en moesten we wachten op een vervangbus. Een kwartiertje later kwam die opdagen en konden we verder. We hebben dan een tochtje gemaakt naar boven, heel spannend, waar we in de 'desert' terechtkwamen. Allerlei verschillende kleuren van zand : bruin, geel, wit, ... De enige keitjes die te vinden waren, waren glazen keitjes die gevormd werden door blikseminslagen in het witte zand.

Daarna kwam het hoogtepunt, glijden met een plankje van de top van de duinen. Het naar beneden glijden was geweldig tof (er werden snelheden gehaald van 60km per uur). Het naar boven trekken in de vlakke zon met het plankje was, zoals Erik al aangaf in zijn commentaren, echt een zware klus, dat was puffen en zweten, maar dat levert natuurlijk weer mooie vakantiekiekjes op.

D1000001.JPG

Het zit er op nu. Gedaan met de Aussies. Ozzie Ozzie Hoi Hoi Hoi zullen we ook niet meer horen nu. Het was een fantastische reis. We hebben een speciaal engels taaltje bijgeleerd. Alle engelse worden krijgen hier 'ie' achteraan. Are you finie (fine), Did you have brekkie (breakfast), All Rightie (All Right). We dachten eerst dat het voor te lachen was, maar die spreken hier echt zo.
Nu gaan we onze kofferies pakkenies.

Posted by rverlinden 23:44 Archived in Australia Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Wreed schoon, de koala zeker.

Maar jullie ook hoor ... :-)
Erik

by wuytserik

Wow, da zandsurfen was precies tof.
Erik

by wuytserik

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint