A Travellerspoint blog

Uluru

semi-overcast 33 °C

Dag 6 : 15/03/2006
Het was al laat in de namiddag als we zijn geland in Yulara. Vandaar was het met een shuttlebusje naar ons hotel : Desert Gardens vlakbij Ayers Rock of Uluru zoals het oorspronkelijk heette bij de Aboriginals.

We zijn meteen ons zwemgerief gaan aantrekken en hebben een uurtje aan het zwembad gezeten. Het is hier heet in het Red Hot Center maar aangenaam. 's Avonds koelt het hier wat af met een briesje. Rond 18u (1.5 tijdsverschil met Perth) werden we opgepikt voor de Sounds of Silence - dinner.

003_012.JPG

Hier hadden we voor het eerst een prachtig zicht op Ayers Rock. De zonsondergang en champagne met lekkere hapjes maakten het plaatje compleet. Fris gewassen en met open zwarte schoentjes mochten we wandelen door het rode, stoffige zand naar mooi gedekte, ronde tafeltjes met kaarslicht. Aan onze tafel konden we kennismaken met een Amerikaans koppel en Australisch gezin met twee tienerzonen. Er was een lekker buffet met o.a. krokodil (smaakt als spek), kangoeroe en lemon chicken sates met een heerlijk glaasje Australische wijn. Na het diner werden alle kaarsen uitgedaan en moest iedereen zwijgen. Plots realiseerden we ons dat we daar zaten in de middle of nowhere met enkel de geluiden van de natuur als achtergrond. Rustgevend ! Toen kregen we nog een uitleg over de sterrenhemel. Ondanks de bewolking hebben we toch nog door de sterrenkijker kunnen kijken naar saturnus. Prachtig !
Frieda.
Noot van Rudy : Behalve de bewolking en de didgeridoospeler die zijn ontslag had gegeven was het schitterend.

Dag 7 : 16/03/2006
Opstaan om 5u 's morgens pikte wel wat na een late avond, maar het was echt de moeite waard. Men kwam ons ophalen voor een ochtendwandeling rond Uluru (Aboriginal naam van Ayers Rock) bij opkomende zon. Het was een wandeling van 12km en onderweg werd er gestopt voor een picknick ontbijt aan de rots. We kregen van een gids de nodige culturele achtergrond over de Aninga (de aboriginal stam) en hun leven en over het geologisch ontstaan van de rots. Allemaal zeer boeiend. Omwille van het overlijden van een 'elder' van de Aninga mocht de rots vandaag niet beklommen worden. Er waren toch een paar maffe toeristen die het geprobeerd hadden en die kregen een boete van 5000$. Men kan hier echt niet lachen met het verstoren van de culturele waarden van de Aboriginals. Rond 11u waren we terug, dan hebben we nog wat gezwommen in het zwembad en gelunched. Om 4u zijn we dan alweer vertrokken naar Kata Tjuta voor een wandeling door de Walpa Gorge. Weer een aantal indrukwekkende rotsen in de woestijn. Zij zijn gevormd door het groffere sediment dat van de rivieren naar een verdwenen binnezee stroomde. Na de wandeling reden we naar het Sunset Point waar we de 'zonsondergang' (jammer genoeg weer bewolkt) konden meemaken met een glaasje champagne en wat snacks.

003_110.JPG

Een goed gevulde dag.

Dag 8 : 17/03/2006
We hebben alle rotsen langs alle kanten gezien en zijn nu klaar voor de vlucht naar onze volgende etappe : Sydney en we tellen er weer 1.5u bij, nu tien uur tijdsverschil met België.

Posted by rverlinden 15:32 Archived in Australia Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hoi Rudy en Frieda,
ik was vol goede moed beginnen te lezen over jullie Uluru dag en las plots iets over "open zwarte schoentjes" ... ik stelde mij Rudy al voor daar, maar dan las ik verderop dat het Frieda was die schreef. Grappig.
Jullie zijn daar wel een knap traject aan het doen. Warm, Cultuur, zwembaden en krokodillen (als is het maar om te eten). Hoe langer ik de travel blog lees, hoe meer ik jullie benijd ...
Geniet er maar van want hier blijft het koud en bewolkt, alhoewel vandaag heeft de zon effe geschenen. Toch dat hé, in verglijking met Uluru ...
Groetjes vanuit Brussels (op het werk nog),
Daag allemaal,
Erik

by wuytserik

Als we dit zo allemaal lezen, beginnen wij reeds te vermoeden dat jullie niet meer naar huis zullen komen, zo knap en aangenaam om te vertoeven. Laat het ons weten indien we jullie toch (maar dat duurt nog eventjes) moeten komen afhalen.
Wij gaan dit week end naar de zoo om een krokodil te vangen, of dacht je dat wij dat geloofden dat krokodil naar spek smaakt.
Nog veel plezier en tot morgen, we volgen de reis met veel plezier en laten we hopen voor jullie dat er niet te veel mensen net voor jullie komst ontslag nemen. (waarschijnlijk stonden deze onder contract van Belgacom en moesten ze ontslag nemen voor de komst van een Telenet freak)
Groetjes en hou elkaar in het oog hé.
Voor Frieda : je schreef onlangs dat je de zon aan de ene kant zag en tegelijkertijd de volle maan aan de andere. Ben je zeker van die volle maan of stond er bovenop deze maan een zonnebril met nog 'enkele' peilen haar?

by famdevos

En die stromatolieten, hoe smaken die? Wij vragen ons ook af wat we ons daarbij moeten voorstellen... of is dat eerder iets voor de buren, ipv hun blaffers? Als jullie in Sydney Hilde toevallig tegenkomen, niet schrikken want het kan. Vorige week kwam ze naar St.Lenaarts met de auto (alleen) en ze belde onderweg om te zeggen dat ze de afrit Brecht gemist had, ze zou er in Loenhout afgaan en terug draaien. Toen merkte ze dat er in Brecht geen afrit meer is en ging ze in St.Job af de E19. Wat deed ze dan? Ze reed opnieuw de autosnelweg op, richting Antwerpen! Als jullie haar zien, doe haar de groeten en breng haar mee terug...
Wij gooien morgenvroeg ook een krokodil in de pan, dat wordt smullen met uitgeblazen eigeel/wit (Mees moet de eierschalen mee naar school nemen). Veel plezier in Sydney!

by chris-yves

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint