A Travellerspoint blog

Sydney

17-19/3

semi-overcast 26 °C

G'day mate ... (We beginnen al wat Australisch te spreken ...)

Brekkie = ontbijt, Barbie = BBQ, ...

Dag 8 : 17/03/2006 (vervolg)
Vandaag om 16u aangekomen in Sydney. Er is nu een tijdsverschil van 10u met Belgie. Ik moest wel zeventig kilo kleren den trap opsleuren, want het treinstation 'Museum' had geen roltrap of lift ... En het strafste was, dat Frieda nog wat wou wassen, want die 10 kilo die ze al had aangehad, wou ze toch nog eens terug kunnen aandoen ;) :).
's Avonds zijn we nog met de monorail naar Darling Harbour gereden en daar lekker gaan eten in 'Nicks Seafood' restaurant. Het eten is hier wel geweldig lekker. We hebben weer enkele nieuwe vissoorten leren eten nl. John Dury Filet (trekt wat op tong, heel fijne vis) en Barramundi.

Dag 9 : 18/03/2006
Vandaag stond Darling Harbour op het programma. We zijn gestart met een ontspannende wandeling in de 'Chinese garden of Friendship', een oase van rust.
Nadien hebben we een tocht door de Sydney Harbour gemaakt met de Harbour Jetboat. Na de briefing, waarin gezegd werd dat iedereen nat werd en mensen met nekklachten, etc niet mochten deelnemen werd Frieda al zenuwachtig. Eerst rustig uit de haven gevaren op 'Don't worry be happy', plots veranderde de muziek in 'Highway to Hell' en gingen we op volle snelheid richting oceaan. Een fantastische ervaring met 270 graden bochten en hoge snelheden. In een van die bochten besefte ik dat ik toch beter mijn mond dicht deed, want dat zoute water smaakte maar vies.
Na de lunch hebben we een harbour cruise gemaakt en hebben we de haven op een rustige manier nog eens herbekeken.
In de late namiddag hebben we nog het Sydney Aquarium bezocht. Als het snorkelen later niet lukt, hebben we alvast de prachtige koralen en vissen gezien. De grote tunnels door de aquaria zijn zeer spectaculair.

's Avonds zijn we nog op de Sydney Tower geweest. Eerst stond er niemand te wachten en nadat we ons ticketje hadden, had men daar plots een paar bussen Japanners voor onze neus gezet. Toen men daar een uitleg in het Japans vertaalde, antwoordde ik met yes-yes en alle Japkes lagen al plat van het lachen, allee giechelen.

Dag 10 : 19/03/2006
Vandaag stond the Rocks en Circular Quay op het programma.
Het weer was vandaag ook aanzienlijk beter. 29 graden en helder, terwijl het gisteren de ganse dag bewolkt was. En we hebben al gehoord dat er een tropische storm (Larry) op weg is naar onze volgende bestemming.
We zijn gestart met een rondleiding door het Sydney Opera House. Ook al ken je het gebouw, het blijkt toch een knap staaltje architecturaal design te zijn. En de akoestiek is wel stukken beter dan in het sportpaleis ;). Wel de moeite om een show te bekijken denk ik. Voor Yves : zoals Davy zegt : 'The show must go aaaaaaan'.

004_100.JPG

In de namiddag zijn we de Harbour Bridge opgewandeld en de pyloon beklommen. Schitterend uitzicht over de baai.
Heel wat trapjes beklommen vandaag, daarom hebben we de dag besloten met een wandeling in de botanische tuinen.
Daar zijn we nog wat mensen van Maaarksem en Schil tegen het lijf gelopen. (Noot voor Yves/Chris : We hebben hen gevraagd of zij Hilde niet waren tegengekomen, maar dat bleek niet het geval).

Nu hebben we nog gedineerd en ge-internet, morgen begint de dag weer vroeg met een tocht met onze huurwagen naar 'The Blue Mountains'
Gelukkig is er nu geen volle maan meer, zodat Frieda zich niet meer kan vergissen. ... en, Erik, ik ga mijn open schoentjes maar inruilen voor stevige wandelschoenen morgen ;).

See ya Soon

Posted by rverlinden 23:00 Archived in Australia Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hoi Rudy & Frieda,

jaja, ik kreeg op mijn msn alert een ticker:
"Cyclone hits northeastern Australia". Direct gekeken en dan bleek het nog "Tropical Cyclone Larry". We kunnen u toch ook nergens gerust laten hé, maar ik betwijfel of onze Larry er achter zit, want die zou zoiets niet doen, gezien hij een grote liefhebber van varen, en vooral jachten is. (Hij heeft er eentje van rond de 200 M$, het 4e grootste in de wereld).

Jullie zijn, volgens het algemene schema geloof ik, de 21e bij het Great Barrier Reef en daar is één en ander aan het waaien.
"With winds up to 180 mph, Tropical Cyclone Larry smashed into the coastal community of Innisfail, about 60 miles south of Cairns, a popular jumping-off point for the Great Barrier Reef, sending hundreds of tourists and residents fleeing for higher ground."
... maar ik wil u gene schrik aanjagen ... :-)

Hij is trouwens al aan land gekomen, als ik mij niet vergis. Gaat ge ook naar Cairns?
"The stretch of coast in the storm’s path includes the tourist city of Cairns, popular with international travelers and the starting point for many Great Barrier Reef boat cruises."
Ze zullen aan het opkuisen zijn ...

Groetjes vanuit een nog steeds koud België.
Erik

PS.: Rudy, goede schoenkeuze gemaakt?

by wuytserik

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint