A Travellerspoint blog

Sydney

rain 21 °C

Dag 11 : 20/03/2006
Vandaag zijn we naar de Blue Mountains getrokken.
Eerst naar Wentworth falls. Daar hebben we een mooie wandeling gemaakt, tijdens de wandeling begon de hemel al dicht te trekken en tegen het einde was het aan het regenen, maar we hebben de watervalletjes gezien.
Daarna hebben we in 'scenic world' de 'scenic railway' naar beneden genomen, een wandeling door het regenwoud gemaakt (letterlijk) en daarna met de 'scenic skyway' terug naar boven gereden. Veel 'scenic' was er niet want er waren enkel wolken en mist te zien.
In echo point gingen we naar de 'Three Sisters' kijken, maar alle zusters waren in de mist verdwenen. Helemaal uitgeregend zijn we dan maar uitgebreid gaan lunchen in Leura en verder doorgereden naar het Olympisch dorp. We hebben o.a. het aquatic center bezocht. Daarna zijn we nog wat verloren gereden in de stad, maar we zijn er uiteindelijk toch geraakt.
We hebben mooie Eucaliptus-bomen en varens gezien maar het was frisjes en het motregende de ganse dag, helemaal Belgisch. De koalas zijn ook gaan schuilen denk ik want er was niks van dieren te zien behalve een termietenheuvel.

Morgen trekken we naar Queensland, zowat naar exact de plaats waar vanmorgen tropische storm Larry heeft toegeslagen (is daarvan bij jullie ook iets in het nieuws geweest ?). Waarschijnlijk zal alles tegen dan wel achter de rug zijn, maar blijkbaar ligt er een nieuwe storm Watty op de loer voor eind deze week. En die fenomenale stranden en dat snorkelen zal lang niet zo leuk zijn in de storm veronderstellen we.

In ieder geval is het hier heel leuk, echt toffe mensen om mee te babbelen en prima lekker eten.

Posted by rverlinden 23:49 Archived in Australia Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hey Frieda & Rudy,

Het lijkt me een fantastische reis. Groen van jaloezie ben ik. Vanmorgen hoorde ik inderdaad over de tropische storm in Australië op de radio, maar zonder veel details. Hopelijk kunnen jullie hem vermijden. Zo niet, tja dan heb je dat ook eens meegemaakt! Hier is het weer grijs en koud (na een schitterend zonnig, koud weekend); maar van die lente nog steeds geen spoor. Op het werk niets noemenswaardig te vermelden. De bouw vordert met rasse schreden.
Ik hoop voor jullie dat het weer snel verandert en geniet er met volle teugen van: time flies!

Groetjes,
Ann

by adegroen

Rudy,
Larry is hier toch top nieuws op de kranten web sites deze maandagvoormidaag, (maar minder dan Katrina alhoewel de vergelijking wordt gemaakt).
Ter info, hier een extract van Het Laatste Nieuws:

"Orkaan Larry teistert Australische kust
De noordoostkust van Australië wordt op dit moment belaagd door de orkaan Larry, die gepaard gaat met zware regen, metershoge golven en windstoten van tot 290 kilometer per uur. Dit is voor de staat Queensland de zwaarste cycloon in 20 jaar. Duizenden gezinnen in de 400 kilometer brede strook tussen Cairns en Townsville hebben opdracht gekregen hun woningen te verlaten. Scholen gingen dicht, badplaatsen werden ontruimd en luchthavens werden gesloten voor alle verkeer. De lokale regering riep de noodsituatie uit en heeft daarom de bevoegdheid mensen onder dwang te evacueren.

Het Cyclone Warning Centre waarschuwde dat de zeespiegel twee meter boven zijn normale peil kan komen te liggen. Verwacht wordt dat Larry gedurende 24 uur honderden kilometers landinwaarts zal trekken alvorens aan kracht in te boeten. In Mission Beach zijn elektriciteitskabels losgeslagen en bomen ontworteld. Dat meldt nieuwszender ABC. De plaatselijke bevolking heeft haar toevlucht gezocht in scholen en hotels. Getuigen meldden stukken ijzer die door de wind werden rondgeblazen als snippers papier. (belga)"

Nog een TITEL:
"Larry vernielt grootste koraalrif."
Met als extract "Koraalrif.
De storm heeft grote schade aangericht aan het wereldberoemde Great Barrier Reef, dat voor de kust van Queensland ligt. Een expert van het natuurpark is bang dat in het deel dat door het hart van de storm werd getroffen, bijna al het koraal verloren is gegaan. Het 2.000 kilometer lange rif werd vorig jaar getroffen door de cyloon Ingrid. Dat beschadigde koraal over een breedte van 160 kilometer."

Ik kan wel moeilijk de krant zelf sturen, (want deze ox is beperkt in characters).
Ik hoop dat er nog iets over is voor jullie voor de volgende dagen ...
Eri

by wuytserik

Deze zal je dan ook niet snel vergeten hé, "Larry" ;-)Ik hoop dat onze Larry nooit zoveel schade aanricht ;-) Veel plezier nog.

by gclauwae

Op weg naar school vanmorgen was jullie Larry nieuws op de radio: veel schade, rukwinden... ik dacht nog: 'Als de Rudy Frieda maar goed vasthoudt of ze gaat nog vliegen.' Hier komt de lente stilletjesaan piepen: af en toe de zon die erdoor komt maar als ze achter de wolken zit, is het nog erg koud. Yves zegt dat jullie ook goed moeten 'piepen' als jullie gaan snorkelen, heerlijk is dat volgens hem. Het dichtst dat wij dezer dagen bij Australië komen, is via de beelden van koala's in Planckendael. (Het leven zoals het is.)Ons Ine komt juist vertellen dat ze best ook in Australië zou willen zitten, zij begint woensdag met de examens... ruilen?
Toch maar oppassen en geen risico's nemen hé? Veel groetjes van ons allemaal!

by chris-yves

hello alles goe we hebben het eindelijk gevonden om te reageren shit zeg tis weer bijna voorbij lol maar ja het zal wel een schitterende vakantie zijn he prachtige steden streken mensen dieren alee ja als je ze ziet he door de mist lol zeg die larry heeft niet veel nieuws gebracht in de gva klein artikeltje maar ons frie was bang zeker lol alhoewel ze haar toch niet gemakkelijk omver blazen he lol ale ge hebt hier de groeten van anja en de kids en van math ook en bedankt voor het kaartje uit perth geadresseerd aan mij en math nog ne goeiemorgend en wij gaan slapen ale eerst huiswerk maken salu tot ne kolvende veer stanjojamasha

by stefan xxx

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint